Peugeot 308 2016 Model

Peugeot 308 2016 Model

 

Lanse edildikten iki yıl sonra Peugeot 308 ve Peugeot 308 SW Avrupa C segmentinde üstün bir ticari başarı sergilediler. 2014 Yılın Otomobilini tercih eden ve uzun vadede memnun kalan müşterilerin sayısı günbegün artarken 2015 yılında Peugeot 308 Fransa’nın en çok üretilen otomobili olmayı başardı. Peugeot, uzun kilometreler yapmış Peugeot 308 otomobillerini denemek üzere 21 ülkeden 80 gazeteciyi Sochaux (Fransa) yakınlarındaki Belchamp Test Pistine davet etti. Uzun kilometreler kat etmiş Peugeot otomobillerini bizzat deneme fırsatı bulan gazeteciler böylece PSA Peugeot Citroen Grubu’nun tasarım ve dayanıklılığına tanıklık ettiler.

Basın mensuplarının test etme imkanı bulduğu Peugeot 308’lerin bir kısmı perakende müşterilerinin araçları diğer bir kısmı ise şirket aracı olarak kullanılan filo araçlar oldu . Araçların kilometresi 40.000 ile 100.000 arasında değişiyordu. Şirket aracı olarak kullanılan araçlar 60.000 ve üzerinde kilometreye sahipken çoğunlukla zor şartlar altında kullanılmış koşullarına sahipti. Basın mensupları özellikle 85.000 kilometreyi geride bırakan ve bozuk yolların yanı sıra aşırı sıcak ve aşırı soğuk iklimlerde de kullanılan hatchback gövdeli 308 PureTech 130 S&S BVM6 ile Peugeot’nun mükemmel uzun dönem performansını deneme imkanı buldular. Basın mensuplarına Belchamp Test Pistinin yanı sıra ayrıca bir de; silindir testi, koltuk testi ve dayanıklılık gibi tasarımın farklı aşamaları test edildi ve tesis turu da yaptırıldı. Peugeot 308’in kalite ve dayanıklılığına Türkiye’den yaklaşık 4 kişilik basın grubu tanıklık etti.

Etkinlik sonrasında basına yansıyan ilk haberleri buradan inceleyebilirsiniz. Ayrıca ilk yayınlanan TV haberine de buradan erişebilirsiniz. FBTV / Fast & Bold

8779-fa295a

 

Peugeot, yeni Peugeot i-Cockpit® ile yarının sürüş vizyonunu ortaya koyuyor. Sezgisel, daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi için tasarlanan Peugeot i-Cockpit® markanın gelecekteki binek otomobil kokpit yaklaşımının ön gösterimi niteliğinde. Gelişmiş ergonomi seviyesi, dijital head-up ekranı ve interaktif dokunmatik ekranıyla teknoloji hiçbir zaman böylesine mükemmel bir görünüm ve kullanım yaklaşımı sergilemedi. Peugeot yapmış olduğu çalışmada 208, 2008 ve 308 modellerinde kullanılan güncel Peugeot i-Cockpit® versiyonunu kullanan 2,2 milyon kullanıcının deneyimlerini dikkate aldı ve değerlendirdi. Sürücünün sürüş hislerini geliştiren yeni Peugeot i-Cockpit® aynı zamanda sürücü ve beraberindeki yolculara heyecan uyandıran tamamen yeni bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

PEUGEOT i-Cockpit®: yenilikçi kabin içi sürüş deneyimi

Bir Peugeot kullanmak, genleri gereği her zaman heyecanlı bir deneyim olmuştur. Gerek şasi, gerekse de yol tutuş dinamikleri bakımından markanın sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimi inkar edilemez noktaya ulaşmıştır. Peugeot otomobilleri, sürüş dinamikleriyle direksiyon başındaki sürücüyü mutlu ediyor. Peugeot, söz konusu sürüş keyfini daha da geliştirmek ve tamamen yeni bir boyuta taşımak üzere birkaç yıldır yenilikçi bir sürüş pozisyonu konsepti üzerinde çalışıyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit® olarak adlandırılan bu yenilikçi sürüş pozisyonu konsepti aşağıdaki temel unsurları bünyesinde barındırıyor:

  • Daha atak manevra yapma imkanı sunan ve sürüşü bir keyfe dönüştüren kompakt bir direksiyon. Böylece direksiyonu kavramak ve manevra yapmak için kollarını çok fazla açmak zorunda kalmayan sürücü aynı zamanda daha rahat bir sürüş pozisyonunda çok daha hızlı ve çevik hareket edebiliyor.
  • Tüm temel bilgileri sürücünün görüş hizasında gösteren gösterge paneli sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan tüm bilgilere ulaşırken, bütün dikkatini sürüşe verebiliyor. Sürüş ergonomisi, sürücüyü yormayan ve sürüş konforunu arttıran kompakt direksiyon ile destekleniyor.
  • Radyo, iklimlendirme ve diğer tüm konfor kumandalarını gösteren geniş dokunmatik ekran araca ait tüm bilgilere ulaşma ve ekipmanları konforlu ve ergonomik bir şekilde kontrol etme imkanı sunuyor.
  • Böylece kullanıcıya modern, kullanımı kolay ve teknolojik bir gösterge paneli sunuluyor. Düğmelerin birbirine yakınlığı kadar yüksek malzeme ve işçilik kalitesi de Peugeot i-Cockpit®’in özgün niteliğini desteklerken aynı zamanda sürüş keyfi, ataklık ve sürücü konsantrasyonunu arttırıyor. Böylece Peugeot iç mekanı hemen fark edilen ve en  marka aidiyetini de güçlendiriyor.

Benzersiz bir ticari başarı

Geride kalan dört yıl boyunca markanın en çok satan üç modeli, aynı zamanda geçtiğimiz yıl Avrupa genelinde sınıfının en çok satan ilk üç aracı içinde yer alarak başarısını bir kez daha kanıtladı:

  • 208, geçtiğimiz yıl yenilendi
  • 2008, yeni versiyonu 2016 Cenevre otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.
  • 308, markanın genel olarak en çok satan modeli

2012 yılından bugüne toplam 2,2 milyon kullanıcı Peugeot i-Cockpit®’i deneyimledi. Gerek Avrupalı, gerekse de Çinli müşteriler Peugeot i-Cockpit® ile donatılan araçları kullanmanın benzersiz ve heyecan verici bir deneyim olduğu konusunda hemfikir oldular. Söz konusu yeni konsept Peugeot’nun yeni ürünlerinin vazgeçilmez ve en önemli unsuru olarak kabul görmüş durumda. Daha da ileriye giden marka yeni sezgisel duyular geliştirerek bir Peugeot kullanmayı; benzersiz, unutulmaz ve bağımlılık yapan bir deneyime dönüştürmek istiyor.

Yeni nesil ileri teknoloji PEUGEOT i-Cockpit®

Marka en son araştırmalar ışığında en yeni teknolojilerle konfor ve güvenliği arttırarak araç yolcularının bütün duyularına hitap eden yeni nesil Peugeot i-Cockpit®’i geliştirtirdi.

Markanın mühendis ve tasarımcıları yolcu kabininin ön bölümünü geliştirerek yeni konsepti hayata geçirdiler. Mükemmel ve fonksiyonel bir yapıya sahip olan yeni Peugeot i-Cockpit® var olan tüm temel özellikleri korurken kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor:

  • Daha kompakt olan direksiyon sürücünün görüş ve diz mesafesini arttırmak üzere tasarlandı.
  • Yüksek çözünürlüklü 12,3” büyüklüğündeki dijital gösterge paneli sadece sürücünün ihtiyacı olan tüm bilgileri göstermekle kalmıyor, aynı zamanda özelleştirilebilir olmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Her bir konfigürasyon için belirlenen animasyonlar sadece daha estetik bir görünüm sunmakla kalmıyor, kullanım kolaylığını destekliyor ve kullanım keyfini arttırıyor.
  • Konsolun ortasında yer alan 8” büyüklüğündeki dokunmatik ekran bünyesinde barındırdığı interaktif teknolojisiyle sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor.

Bütün bu özellikler benzersiz bir tasarımla konsola entegre edilmiş durumda. Son derece zarif krom şalterler sadece rahat bir kullanım sunmakla kalmıyor, aynı zamanda göze de hitap ediyor ve dokunma hissi uyandıran metalik yüzeyiyle kalite algısını da yükseltiyor. Söz konusu yapı modern ve ergonomik tasarımlı vites koluyla devam ediyor.

İç mekandaki her bir detay kalitesi ve yenilikçi tasarımıyla duyuları harekete geçiriyor. Her bir ekipmanın tasarımı, saten krom detaylar, vücudu saran koltuklar, kapı panellerinin tasarımı, gri kumaş malzemelerin seçimi ve büyük bir titizlikle uygulanan işçilik gibi detayların birleşimi mükemmel bir bütünü oluştururken benzersiz bir sürüş deyimini beraberinde getiriyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit®, güncel iletişim ve bilgilendirme teknolojilerin tamamını destekliyor:

  • 3D navigasyon, sesli yönlendirme, Tom Tom gerçek zamanlı trafik bilgisi ve navigasyon ve yönlendirme bilgilerini gösterge paneline aktarma imkanı
  • Sesli komut ile eller serbest kullanım, metin mesajlarını okuma ve gönderme gibi otomatik yönetim
  • Mevcut sürüş destek sistemlerinin bilgilendirilmesi
  • Apple CarPlayTM, Mirrorlink® ve Android Auto teknolojileri üzerinden Mirror Screen fonksiyonu

Yeni Peugeot i-Cockpit®, Peugeot’nun en temel özelliklerinden biri olan sezgisel sürüş özelliklerini daha da ileriye taşıyor. Basit bir düğme dokunuşu ile neredeyse bütün duyular harekete geçiyor.

  • Görme, aydınlatma şiddetini ve rengini ayarlayarak iç mekan ambiyansını değiştirme
  • Dinleme, ses sistemi ayarlarını değiştirme
  • Dokunma, konforlu koltuklar ve dokunma hissi uyandıran düğmeler kullanım keyfini arttırma
  • Koklama, koku özelliği ile kabin içi koku ambiyansını değiştirme

Dinamik sürüş için “Boost” ve daha sakin sürüş için “Relax” olmak üzere yolculara iki farklı iç atmosfer standart olarak sunuluyor. Her iki atmosfer de araç içerisinde geçen süreyi benzersiz bir deneyime dönüştürmek ve unutulmaz kılmak üzere sürücü ve beraberindeki yolcuların zevkleri doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit® her alanda daha da ileriye gidiyor. Daha kaliteli bir görsel sunum, daha teknolojik ve yenilikçi bir tasarım, daha etkin bağlantı özellikleri, daha sezgisel ve daha fazla kişiselleştirme olanaklarıyla Yeni Peugeot i-Cockpit® geleceğin kokpitini ve sürüş deneyimini gözler önüne seriyor.

8775-bbe6a8

 

Yoluna yeni bir logo ve yeni kurumsal kimlik ile devam edecek olan PSA Grubu, “Push to Pass” stratejisini açıkladı.

PSA Grubu; yeni kurumsal kimliği ve yeni logosu ile 2016-2021 dönemine ilişkin yeni stratejisini açıkladı. “Push to Pass” olarak adlandırılan yeni stratejik plan, müşteri beklentilerinin gelişimi ile şekillenen ve “Back in the Race” planında baz alınan dinamik verimlilik ve operasyonel mükemmellik ile şirket potansiyelinin tamamını ortaya koymak üzere tasarlandı.  Yeni strateji 2018 yılına kadar 26 binek, 8 hafif ticari olmak üzere toplam 34 yeni ürünü kapsıyor. 2016-2018 dönemi için ortalama %4 operasyonel karlılık ve 2015 yılı ile kıyaslandığında 2018 yılına kadar %10 gelir artışı elde edecek olan grup 2021 yılına kadar %6 operasyonel karlılık ve ilave %15 gelir artışı hedefliyor.

 

Yeni “Push to Pass” stratejisiyle tarihinde tamamen yeni bir sayfa açan grup yeni stratejik hedeflere odaklanıyor. “Push to Pass” aynı zamanda verimlilikte yeni bir döneme imza atan büyük bir otomobil üreticisi olmak ve müşterilerine yaşam boyu nitelikli hizmet sunan dünya çapında bir marka olmak gibi iki ana hedefe odaklanan markanın yeni vizyonunun ilk adımını temsil ediyor.

Şirket, 1991 yılından bu yana kullandığı marka kimliğinden yeni marka kimliğine geçerken aynı zamanda iş modelini de değiştiriyor. Grubun yeni iş modeli dijital inovasyona dayanırken, var olan müşterilerle olan bağı güçlendirmeyi ve yeni müşteriler edinerek daha geniş kitlelere ulaşmayı esas alıyor. Bünyesinde barındırdığı üç markanın gücünü ortaya koyan grubun yeni kurumsal kimliği 200 yıllık sanayi geçmişini ve mirasını geleceğe taşıyor.

Markanın yeni kurumsal kimliğini simgeleyen logosunu, otomotiv odaklı bilgi birikimi ve deneyimini şirket dışı firmalara da aktaran global tasarım stüdyosu Peugeot Design Lab bölümünün kreatif ekibi tasarladı. Yeni logoyu değerlendiren Tasarım Müdürü Jean-Pierre Ploué “Yeni logomuz zarif tasarımıyla şirketimizin geleceğini ve yeni ufuklara olan yolculuğunu sembolize ediyor. Logonun derin lacivert renginde ise zengin mirasımızdan esinlendik” dedi.

Grup 2018 yılına kadar 34 yeni ürün tanıtacak

Ar&Ge harcamaları, üretim maliyetleri ve sabit giderlerinde sağlanan önemli iyileştirmelere dayanan yeni plan, PSA Grubu’nun sürdürülebilir performansında çıtayı yükseltirken 2016-2018 dönemi için ortalama %4 operasyonel karlılık ve 2015 yılı ile kıyaslandığında 2018 yılına kadar %10 gelir artışı elde edecek. Grup 2021 yılına kadar %6 operasyonel karlılık ve ilave %15 gelir artışı hedefliyor.

PSA Grubu’nun güçlü gelişimi ve büyüme stratejisi aşağıdaki 3 ana temele dayanacak :

  • Yüksek kalitede ürün ve hizmetler
  • 26 binek, 8 hafif ticari araç ile zenginleştirilmiş ürün planı
  • 7 adet Plug-in hibrit ve 4 adet elektrikli otomobilin yanı sıra internet bağlantılı ve otonom sürüş özelliğine sahip otomobilleri içeren ileri teknolojiler

Yeni “Push to Pass” stratejisini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares: “Yeniden yapılanmamıza bağlı olarak, global bir ürün ve teknoloji hamlesi yapacağız. Daha atak yapımız sayesinde tüketicinin araç kullanım alışkanlıklarındaki değişimi erken öngörüyor ve hızlıca adapte oluyoruz. İçinde bulunduğumuz dijital dönüşüm sayesinde, grup olarak müşterileriyle iletişim halinde bir şirket olacağız. “Push to Pass” ile karlı organik büyüme sağlayacağız” dedi.

peugeot-508-hdi

 

İddialı ve modern tasarımı ile yepyeni sürüş deneyimi sunan Peugeot 508, BlueHDi motor ile EAT6 Tam Otomatik Vites kutusunu birleştiren versiyonlarıyla ürün gamını genişletiyor. Güçlü karakteri ve özgün tasarımı ile dikkat çeken Peugeot 508, yakıt tüketimi ve emisyon salınımları açısından sınıfında çıtayı yükseltiyor. Sınıfının en etkin “kirlilik önleme” teknolojisi olan BlueHDi motor ile 3,9L/100km karma tüketim, 102 g/km CO2 emisyonu değeriyle fark yaratıyor.

Euro 6 normlarına uygun BlueHDi motor seçeneği ile Peugeot Türkiye, Eylül ayından itibaren 508 1,6L BlueHDi versiyonlarını 96 bin 500 TL’den ve 508 1,6 BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonlarını 107 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye pazarına sunuyor.

Daha güçlü bir karakter için özgün dış tasarım

Peugeot 508’in önceki tasarımı özgün, zarif, kusursuz, sağlam ve kaliteli görünümü ile öne çıkıyordu. Peugeot tasarım ekipleri araca daha da fazla teknoloji, güç ve karakter kazandırmak için bu nitelikleri temel aldılar. Ön panjur Peugeot 508’in tasarımının esaslı bir unsurunu oluşturuyor. Daha düşey ve merkezinde Peugeot logosunu içeren radyatör ızgarası 5 serisinin ünlü öncülerine gönderme yapıyor.

Aynı zamanda Peugeot 508’in, gamın gelecekteki yeni modelleri üzerinde görülecek olan, önde daha dışa uzanan ve prestijli marka kimliğini simgeliyor. Daha yatay şekilde yeniden çizilen kaput modeli üst gam modeller dünyasına sokuyor ve ön ile arka bölümler arkasındaki dengeyi güçlendiriyor. Arka taraf daha yapılı, koruyucu fonksiyonu arttırılmış ve arka bagajdan ayırt edilen tamponu ile dikkat çekiyor. Böylece, Peugeot 508’in uzunluğu ön dingil çıkıntısı üzerinde 16 mm ve arka dingil çıkıntısı üzerinde 22 mm olmak üzere toplam 38 mm arttırıyor. Bu dış boyutlar Peugeot 508’in lansmanından beri taşıdığı zarafet, sadelik ve tutumluluk değerlerini arttırıyor. Geniş kabin ve bagaj boyutları ise değişmiyor.

Aydınlatma donanımı içinde yer alan gündüz farları, sinyal lambaları, park lambaları, sis farları, tüm versiyonlarda tamamen LED’den oluşuyor ve özgün görsel imzayı sağlıyorlar. Aracın arka farları, her biri üç pençe üzerinde dağıtılmış 36 LED’den oluşuyor ve opal kırmızı renkli görsel imza ile araca özgün bir kimlik ve teknolojik bir görünüş elde ediyor. Allure donanım seviyesinde ise aracın ön kısmı ileri teknolojili akıllı ışık sistemli full LED farlar ile dikkat çekiyor. Ön farlar her biri 4 LED içeren 3 modülden oluşuyor ve bunlara bir de virajda ilave aydınlatma fonksiyonu için farın dışındaki 3 ilave LED ekleniyor. Bu teknoloji, güvenlik, sürat ve kullanım tasarrufu nitelikleri dışında aydınlatma kapasitesini arttırıyor ve otomobilin bakışını güçlendiriyor. Farların küçük boyutları ve son derece sofistike mercekleri aracın seçkin ve teknolojik yanını vurguluyor. Akıllı ışık sistemi ile gece özel bir kamera sürekli olarak seyir koşullarını analiz ediyor ve uygun durumlarda farları uzun hüzmeli konuma getiriyor.

Daha fazla modernlik için arttırılan teknolojik içerik

Torpido paneli aracın işlevselliklerinin çoğunu üzerinde toplayan 7″ SMEG dokunmatik ekran içeriyor. Bu teknolojik özellik ilk seviye olan Access versiyonundan itibaren standart olarak sunuluyor. Başlıca menülerin kısa yol tuşlarına Navigasyon & Jukebox (navigasyon sistemi olan versiyonlarda), Bluetooth, USB, radyo, vs. orta konsol üzerindeki dokunmatik ekran üzerinden erişilebiliyor.

Zengin ve kapsamlı gösterge paneli, sürüş ve kılavuzluk verilerinin gizlenebilir bir ekran üzerinde görüntülendiği renkli head-up display ile destekleniyor. Bu sayede sürücünün, bakış açısını yoldan ayırmadan aracın hızını, hız sabitleyici bilgilerini ve navigasyon verilerini görmesini sağlıyor. Kullanılan malzemelerin, donanımların kalitesi ve detay işçiliğe gösterilen özen Peugeot 508’in iç mekânının modern ve seçkin bir dünyaya ait olduğunu net bir şekilde hissettiriyor. Bu prestijli dünya eller serbest anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli park fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, akıllı ışık sistemi, dört bölgeli otomatik klima, JBL imzalı Hifi müzik sistemi gibi çok sayıda konfor ve güvenlik donanımlarını bir araya getiriyor.

120 hp BlueHDi Motor ve EAT6 Tam Otomatik vites birleşimi ile yüksek sürüş konforu ve verimlilik

İddialı ve modern tasarımı ile yepyeni sürüş deneyimi sunan Peugeot 508, BlueHDi motor ile EAT6 Tam Otomatik Vites kutusunu birleştiren versiyonlarıyla ürün gamını genişletiyor. Peugeot, mevcut çevre standartlarına her zaman önceden uyum gösterme ve bu standartları hep bir adım öteye götürme felsefesi ile motorlarını geliştirmiştir. 2000 yılından itibaren dizel HDi motorlarda kullanılan dizel partikül filtresi ile emisyonların azaltılması şimdi BlueHDi teknolojisi ile gelişiyor ve pazarın en etkin kirlilik giderme teknolojisini oluşturarak, Euro 6 emisyon normlarını bugünden karşılıyor.

Çevre standartlarını ileriye götürmenin yanında, tam otomatik şanzıman ile birleşen Peugeot 508 1.6L BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel, sürüş keyfi yanında üst düzey performansı ve karma ölçümde 3,9L/100km’ye ulaşan sınıf lideri düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Tork konventörüne sahip yeni EAT6, (Efficient Automatic Transmission – Verimli Otomatik Şanzıman) hızlı vites değişiminin yanında sarsıntısız yüksek sürüş konforu sunuyor. 400ms sürenin altında gerçekleşen vites değişimleri performansın artmasını sağlıyor.

SCR (Selective Catalytic Reduction – Seçimli katalitik indirgeme) sistemi pazarın en etkin NOx giderme teknolojisidir. Peugeot modellerinde uygulanan partikül filtresi FAP’ın yerleşimi, SCR’nin erken devreye girmesini ve bu şekilde hem NOx (azot oksitlerin) %90’a kadar azaltılmasını ve partiküllerin sayısal olarak %99,9’a kadar emilimini sağlayan bir yerleşim biçimidir. NOx’leri azaltmaya dönük olan bu sistem aynı zamanda CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketiminin özel yanma odasıyla EURO 5 uyumlu motor seçeneklerine göre -%4’e kadar azaltılmasını sağlamaktadır. Bu sayede sınıf lideri en çevreci 102 g/km CO2 salınımı sunarak rekabeti ileriye taşıyor.

113787

 

Peugeot, Citroen ve DS’i bünyesinde barındıran PSA Grubu’nun geliştirdiği ve yenilenen Peugeot 208 ve 308 modellerinde sunulan üç silindirli Turbo PureTech motor, 17. Uluslararası Motor Ödülleri’nde 1,0 L – 1,4 L silindir hacimli motorlar kategorisinde “Yılın Uluslararası Motoru” seçildi.

PSA Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre Turbo PureTech, Engine Technology International Dergisi tarafından Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen 17. Uluslararası Motor Ödülleri’nde 1,0 L – 1,4 L silindir hacimli motorlar kategorisinde “Yılın Uluslararası Motoru” ödülüne layık görüldü.

Yakıt tüketiminde ve CO2 emisyon değerlerinde ortalama yüzde 18’lik bir düşüş sağlayan PureTech motor ailesi, Peugeot 208, 301, 308 ve 2008 modellerinde kullanılıyor.

Ödül töreninde konuşan PSA Grubu Güç Üniteleri ve Şasi Direktörü Christian Chapelle, kilometrede ortalama 110,3 gram CO2 emisyon değeri ile PSA grubunun bu alanda Avrupa’nın lideri olduğunu bildirdi.

3 silindirli Turbo PureTech motorunun aldığı ödülün grubun mühendislik bölümünün benzinli motorlardaki bilgi ve deneyim birikimini mükafatlandırdığını aktaran Chapelle, “Bu ödül, gittikçe daha düşük tüketimleri mümkün kılmak amacıyla PSA’nın Ar-Ge alanında sağladığı teknolojik ilerlemelerin gördüğü genel kabulün güzel bir ifadesini oluşturuyor.” dedi.

default-header-temmuz

 

Peugeot’dan yapılan açıklamaya göre, Peugeot 2008 Active e-HDi ve Allure e-HDi versiyonlarında geçerli olan “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” ve Allure versiyonlarında 1.500 TL değerinde “Cam Tavan donanımı hediye” kampanyası temmuz ayında da devam ediyor.

Ayrıca, müşterilerine BlueHDi EAT6 Tam Otomatik Dizel versiyonlarında 2+2 toplam 4 yıl garanti ile sahip olma fırsatı sunan Peugeot, Bipper Tepee ve Partner Tepee modellerinde 20 bin TL’ye varan kredi ve 20 aya varan vade ile yüzde 0 faizli kredi sağlıyor.

tweetcar

 

2014’te Yılın Otomobili seçilen ve sınıfının standartlarını yeniden belirleyen Peugeot 308, kurallara takılmadan hayata geçirilebilecek “TweetCar” projesi ile 15. İstanbul Auto Show’da görücüye çıkıyor. Türkiye’de ilk kez bir otomobil Twitter ile kontrol ediliyor; ziyaretçiler tarafından atılan tweet’ler Peugeot 308’in çeşitli fonksiyonlarını harekete geçiriyor. 

2014’te Yılın Otomobili seçilen ve sınıfının standartlarını yeniden belirleyen Peugeot 308, kurallara takılmadan hayata geçirilebilecek “TweetCar” projesi ile ilk kez 15. İstanbul Auto Show’da görücüye çıkıyor.

İstanbul Auto Show için özel olarak üretilen Yeni Peugeot 308 TweetCar; kullanıcı deneyimlerinden farklı olarak sosyal medyayı daha önce hiç olmadığı gibi kullanıyor ve ziyaretçilerin Twitter üzerinden attıkları belirli “tweet”lerle kendisini, yani gerçek bir otomobili, kontrol edebilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede; fuar alanında olsun olmasın, merak eden herkes bu deneyimi kolayca yaşayabiliyor. Üstelik; fuar alanında olanlar dilediklerinde aracın içine girerek bu sihirli otomobili yakından inceleyebiliyor.

Hayata geçirilen proje ile Autoshow’a gelemeyen otomobil severler de Peugeot 308’e istedikleri komutları gönderebilecekler. Bu heyecanı ve teknolojiyi deneyimlemek isteyen otomobil ve teknoloji severler; www.308tweetcar.com adresinde istediği komutu seçiyorlar ve geriye kalan her şeyi Yeni Peugeot 308 TweetCar onlar için yapıyor.

Daha şimdiden Twitter üzerinde #istanbulautoshow2015 resmi “hashtag”iyle yapılan paylaşımlarda açık arayla önde olan Yeni Peugeot 308 TweetCar, kısa sürede yakaladığı bu başarısı ile bir Twitter fenomeni olmaya aday oluyor. Eğer daha önce Twitter’ı herhangi bir nesne ile etkileşime geçmek için kullanmadıysanız ve hala bir otomobilin yalnızca bir tweet atılarak kontrol edilebileceğine inanmıyorsanız; 31 Mayıs 2015 Pazar gününe kadar devam eden 15. İstanbul Auto Show’a gelerek 3. Salon’da bulunan Peugeot standını ziyaret ederek ya da www.308tweetcar.com üzerinden bu deneyime tanık olabilirsiniz.

peugeot-food-truck

Peugeot, mobil ve kaliteli yemek hizmetine yönelik deneyimlerin yenilikçi bir yaklaşımı olan Foodtruck ürününü Paris’in tarihi yerlerinden Carreau du Temple meydanında tanıttı. Peugeot global marka tasarım atölyesi Peugeot Design Lab tarafından hayal edilen ve tasarlanan, Le Bistrot du Lion adı verilen Peugeot Foodtruck 2015 Milano Tasarım Haftası’nda yerini aldı ve «Gezegeni beslemek, yaşam için enerji » temasını konu alan Milano Evrensel Fuarındaki Fransa Evine konuk oldu.

Peugeot tarihi, gastronomi ve otomobilin yeri olan Fransa’da iki asır önce başlaması her iki sektörde bilgi birikimindeki hassasiyet, simya ve yeniliğe dayanıyor. 1810’dan itibaren evlerde kullanılan Peugeot el değirmenlerini testere şeritlerine dönüştüryor. Sanayi macerası hızla gelişirken, 1840’da ilk Peugeot kahve değirmeninin, daha sonra da 1874’de mekanizması ömür boyu garantili olan ilk Peugeot karabiber değirmeninin doğuşuna neden oluyor. 1882’de, Peugeot’nun ulaşım aracı olan Grand Bi bisikleti gün yüzüne çıkıyor ve kısa bir süre sonra onu başka vizyon ürünü olan ilk Peugeot otomobili takip ediyor. O tarihten beri, Peugeot’nun ürettiği 65 milyondan fazla araç tüm dünya yollarına çıktı. Ürettiği otomobiller, bisikletler, scooter’lar gibi bireysel ulaşım araçlarının tasarım ve üretiminde olduğu gibi, sofra eşyalarının üretiminde de her zaman aktif olan Peugeot, dünya üzerindeki tek marka olma özelliğini koruyor.

Yaratıcılık ve tasarımla dopdolu bu iki yüz yıllık bilgi ve deneyim birikimi, bugün Peugeot’nun eşsiz vizyonunun ürünü olan, yaşam konforu ve keyfine yönelik yenilikçi mobil restoran Foodtruck konseptini yaratmak üzere bir araya geldi.

Heyecan verici bir tarif için en iyi malzemeler

Peugeot Design Lab sorumlusu Cathal Loughnane: “Kullanıcılar her zaman tasarımlarımızın merkezindedir. Peugeot Foodtruck tasarımında, yemek yapan kişiler kadar hizmet alacak kişiler de düşünüldü. Peugeot Foodtruck aracının içi ve dışı arasında hiçbir sınır olmadan şefin hazırlıklarını ve hazırladığı lezzetleri herkes izleyebiliyor. Aynı zamanda ürünün dönüşüm şekilleri yenilikçi yönlerle gösteriliyor. Öncesinde, Peugeot Foodtruck yolda seyir halindeyken, tüm Peugeot tasarım kodlarına sahip kompakt bir van olarak tasarlandı. Sonrasında ise, Peugeot Foodtruck park halindeyken, bugüne kadar hiç görülmemiş bir alan düzeni ve işlevsellik anlayışı içinde Le Bistrot du Lion ismi verilen bir restorana dönüşüyor. Kompak tasarımıyla Peugeot Foodtruck şehiriçi kullanımı ile mükkemel uyum gösteriyor. Varış yerine geldiğinde, Peugeot Foodtruck kanatlarını açıyor ve gerçek bir amfi tiyatroya dönüşmek üzere büyüklüğünü iki katına çıkarıyor.

Peugeot Foodtruck 30’dan fazla misafirin dışarıda ve Bistro du Lion’un yakınında rahatça yemek gereçleri, bar taburesi ve Umbrosa şemsiyeleri gibi gerekli tüm malzemeleri barındırıyor. Ayrıca tüm bu faaliyet çevreye saygılı bir şekilde yapılıyor, çünkü Bistrot du Lion yemek sonrasında çevrede hiçbir atık veya iz kalmamasına titizlikle özen gösteriyor. Midesine düşkün olanlar, 46 inçlik ekran üzerindeki görüntüler ve Fransa’da akustik teknolojinin lideri Focal ses sistemi sayesinde şefin hiçbir hareketini kaçırmayacaklar. İlk kez Fransız DJ’ler Adriano ve The Reflex tarafından kullanılan hoparlörler Bistro du Lion’un mix masasına bağlandığında, ocakta pişen yemeklerin en küçük çıtırtılarını en hassas şekilde duyuruyor ve güçlü bir canlı ses yayını sunuyor.

Peugeot Foodtruck’un tam anlamıyla işlevsel ve her türlü tip onayı ve hijyen standartlarına uygun olduğundan emin olmak için, Peugeot Design Lab, yemek vanlarında uzman olan Euromag’dan destek aldı. Araç içinde kullanılan yemek hazırlama ve pişirme malzemeleri tamamen profesyonel kalitede olup, tüm şeflerin hayal gücü ve yeteneklerini karşılamak üzere ve gastronomik, füzyon, moleküler mutfak gibi her tür mutfak için çok işlevli şekilde tasarlandı. Araçta dört ızgara ve indüksiyon ocağı ile bir fritöz var. Bir tahliye sistemi hava kalitesini sağlarken 400 litrelik derin dondurucu da yiyeceklerin tazeliğini koruyor. 350 litrelik buzdolabı içecekleri serinde tutarken Rocket Espresso markalı profesyonel bir kahve makinesi de nefis espressolar sunuyor.

peugeot-2008-crossover

Peugeot Türkiye, oto sektöründeki yarışa dönüş planında ‘hızlı’ ilerliyor.

Nisan ayında Türkiye otomotiv pazarı 91 bin 602 adet satışla yüzde 72 büyürken, Peugeot Türkiye satışlarını yüzde 111 artırdı. Şirketin ocak-nisan dönemi satışları ise yüzde 93 arttı. Şirket, 308, 3008 ve 5008 BlueHDi EAT6 tam otomatik versiyonlarını 4 yıl garanti ile satışa sunduklarını açıkladı.

Peugeot’da Nisan ayına özel çok cazip avantajlar sunuluyor. Peugeot 2008 Allure ve Active e-HDi versiyonlarında geçerli olan “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” kampanyası ile dikkat çekiyor.

Peugeot 2008 Allure ve Active e-HDi versiyonlarında geçerli olan “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” kampanyası ile dikkat çekiyor. Ayrıca tüm Peugeot 2008 Allure versiyonlarında 1.500TL değerinde cam tavan donanımı da hediye ediliyor. Peugeot 208 modellerinde ise 20.000 TL için 20 ay %0,79 faizli kredi imkanı ve Peugeot Partner Tepee ve Bipper Tepee modellerinde ise 20.000 TL için 20 ay %0 faizli kredi imkanı da sunuluyor.

Kompakt şehirli Crossover Peugeot 2008

Kullanımı kolay, heyecan veren ve benzersiz bir sürüş deneyimi sunan Yeni Peugeot 2008’de küçük direksiyon simidi ve göz hizasına konumlandırılan gösterge paneli dikkat çekiyor. Kampanya kapsamında, Peugeot 2008 Allure ve Active e-HDi versiyonlarında düz vites fiyatına otomatik vites seçeneği sunuluyor. Ayrıca tüm Peugeot 2008 Allure versiyonlarında 1.500TL değerinde cam tavan donanımı da hediye ediliyor.